Klassieke homeopathie pakt de oorzaak aan.

Hoe wordt een homeopathisch middel gekozen voor mijn dier? 

Voor een consult bezoek ik uw dier thuis of op stal. Dit voorkómt stress bij uw dier van vangen, vervoer en nieuwe omgeving met vreemde geuren. Bovendien kan ik uw dier goed observeren in zijn eigen omgeving. 

Een Intakegesprek duurt gemiddeld 1 uur. Tijdens dit gesprek vraag ik alles uit van geboorte tot heden om de oorzaak van de ziekte te achterhalen. Door vervolgens de oorzaak op te heffen, bestaat er geen bodem meer voor de huidige symptomen. 

Vaak biedt homeopathie de juiste prikkel om die oorzaak aan te pakken.

Bij het intakegesprek graag het medisch dossier bij de hand houden voor aanvullende informatie.

 


Waarom geef je niet gewoon een middel voor de kwaal?

Een voorbeeld;                                                                                                               U heeft hoofdpijn en neemt daarvoor een pilletje in. De hoofdpijn blijft een paar uur weg, maar komt later toch weer terug. Waarom? Omdat de oorzaak van die hoofdpijn niet is weggenomen. Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben: 

  • een klap tegen het hoofd
  • stress
  • slechte ogen
  • oververmoeidheid
  • zonnesteek. 

Tijdens een homeopathisch consult wordt een middel geadviseerd dat past bij de oorzaak van de klacht én het totale beeld van de patiënt: karakter, levensomstandigheden, hoe gaat de patiënt om met zijn omgeving, voeding en wanneer de klacht is ontstaan. De behandeling van de dierenarts en medicijnengebruik wordt meegenomen in dit totaalbeeld. Indien nodig verwijs ik u door naar de dierenarts.

 

Hoe lang duurt het voordat een homeopathisch middel werkt?

Een homeopathisch middel kan snel effect geven (soms al na 5 minuten in acute situaties), maar bij chronische klachten varieert dit per dier, per middel en is afhankelijk van de duur van de klacht.

 

 

Waar wordt een homeopathisch middel van gemaakt?

Van allerlei stoffen uit de natuur, zoals metalen, mineralen, planten, melk, etc.

De grondstof wordt op een speciale manier bewerkt bij een apotheek, waardoor het als homeopathisch middel een krachtige werking krijgt op mentaal, emotioneel en lichamelijk niveau.

 

Kan een homeopathisch middel tegelijkertijd met een ander geneesmiddel gebruikt worden?

Ja, homeopathische middelen kunnen goed samengaan met de meeste dierenartsmedicijnen, Bachbloesem, acupunctuur en andere therapieën.     Middelen die homeopathiewerking kunnen verminderen of tijdelijk uitschakelen zijn: NSAID's, Corticosteroïden (Prednison) en vaccinaties. 

Top

Dierenhomeopathie Hoevelaken  | Tel. 06 38 19 45 23