Vuurwerkangst

 

Dieren kunnen angstig blijven na hevige schrik van vuurwerk. Deze angst kan toenemen naarmate ze vaker vuurwerk meemaken. Ze durven dan bepaalde straten niet meer in, uit angst dat ze weer vuurwerk tegenkomen. Zelfs eigen huis en tuin kan onveilig voor ze lijken. Sommige dieren houden hier het hele jaar last van. Gelukkig is deze angst weer af te bouwen met ondersteuning van homeopathische middelen.

Vuurwerkangst bij honden blijkt uit hijgen, tongelen, gapen, trekken aan de riem, lage staarthouding en oren in de nek, plots verstijven, schrikken van geluiden die vrij normaal zijn, wegblaffen of najagen van passerende fietsers en autos, staren in de lucht, ineenduiken, zich verstoppen in donkere ruimtes, trillen, grote pupillen, ijsberen, bijten in de vacht, geen eetlust, braken en diarree, slapeloosheid en verlatingsangst.

Katten verstoppen zich zo hoog mogelijk in het huis onder een kast of bed, zijn schrikachtig, tonen grote pupillen en durven niet meer op de kattenbak. Ook braken en diarree horen bij de angst.

Konijnen verstoppen zich in een klein donker hoekje, zo ver mogelijk van de buitenwereld af. Als ze gedurende 1 dag niet eten, dan komen de darmen stil te liggen en zullen binnen enkele dagen overlijden. De darmen komen dan niet meer op gang. Dwangvoeren kan helpen de darmen te stimuleren.

Is uw dier al angstig, dan kan dit later leiden tot lichamelijke klachten, zoals  allergien, jeuk, ontstekingen, luchtwegproblemen, hartklachten, nierklachten.

Dieren die flink geschrokken zijn van vuurwerk komen meestal niet meer zonder hulp van deze angst af. Daar is professionele hulp bij nodig van klassieke homeopathie en eventueel training.

Zoekt u hulp voor uw dier met vuurwerkangst, neem dan tijdig contact op,                  bel 06-38194523 of stuur het contactformulier in (zie "contact").

Top

Dierenhomeopathie Hoevelaken  | Tel. 06 38 19 45 23