Dierenhomeopathie Hoevelaken    
 

Vuurwerkangst

Heb je alles al geprobeerd tegen vuurwerkangst? Niks helpt meer?
Homeopathie kan de mentale angst aanzienlijk verminderen. Wacht niet langer, want uw dier heeft enkele weken, (of langer) nodig om rustiger te worden voordat het echte grote vuurwerk van start gaat.

Dieren kunnen angstig blijven na heftige schrik van vuurwerk. Deze angst kan toenemen naarmate ze vaker vuurwerk meemaken. Ze durven dan bepaalde straten niet meer in, uit angst dat ze weer vuurwerk tegenkomen. Zelfs eigen huis en tuin kan onveilig voor ze lijken. 

 

Sommige dieren houden hier het hele jaar last van. Gelukkig is deze angst weer af te bouwen met ondersteuning van homeopathische middelen.


Vuurwerkangst bij honden blijkt uit hijgen, tongelen, gapen, trekken aan de riem, lage houding en oren in de nek, plots verstijven, schrikken van geluiden die vrij normaal zijn, wegblaffen of najagen van passerende fietsers en autos, staren in de lucht, ineenduiken, zich verstoppen in donkere ruimtes, trillen, grote pupillen, ijsberen, bijten in de vacht, geen eetlust, braken en diarree, slapeloosheid en verlatingsangst.


Katten verstoppen zich zo hoog mogelijk in het huis onder een bed, onder een kast, zijn schrikachtig, tonen grote pupillen en durven niet meer op de kattenbak. Ook braken en diarree horen bij deze heftige angst.

Konijnen verstoppen zich in een klein donker hoekje, zo ver mogelijk van de buitenwereld af. Als ze gedurende 1 dag niet eten, dan komen de darmen stil te liggen en zullen ze binnen enkele dagen overlijden. De darmen komen dan niet meer op gang. Dwangvoeren kan helpen de darmen te stimuleren.

Is uw dier al angstig, dan kan dit later leiden tot lichamelijke klachten, zoals allergieën, jeuk, ontstekingen, luchtwegproblemen, hartklachten, nierklachten.

Dieren die flink geschrokken zijn van vuurwerk komen soms niet meer zonder hulp van deze angst af. Daar is professionele hulp bij nodig van klassieke homeopathie en eventueel training.